Initiatiefnemers
RENEAULT

Renault levert met haar Renault Z.E. (Zero Emission) gamma als enige merk een volledige reeks met elektrisch aangedreven modellen. De filosofie van Renault komt hier heel duidelijk in terug, duurzame en betaalbare mobiliteit voor iedereen, vandaar ook de keuze voor gangbare en toegankelijke elektrische voertuigen in de belangrijkste segmenten. Zoals bijvoorbeeld de elektrisch bestelauto de Kangoo Z.E. en de zeer compacte Twizy.

De volledige elektrische Renault ZOE is ontworpen vanaf een blank vel. Dit heeft geresulteerd in een auto die volledig is ontworpen als elektrisch aangedreven voertuig, en dat is ook overal aan te merken. Voor de ontwikkeling van de Renault ZOE zijn zelfs 60 patenten aangevraagd.

Door slim na te denken over het concept van een elektrisch aangedreven voertuig, heeft de ZOE een aantal unieke product eigenschappen. Zo laadt hij dankzij de Caméléon™ lader gemiddeld 3 tot 6 keer sneller op tegen een geringe investering. Het belang van de juiste publieke laadinfrastructuur is daardoor van ongekend belang waardoor Renault partner is van EVORA.

00050856
00052140
00070294
JP_Renaux

“Het is noodzaak om onze klanten in stedelijke gebieden die willen overstappen naar een elektrisch voertuig te voorzien van oplaadmogelijkheden. EVORA is een belangrijke stap om dit te realiseren.”

Jean-Paul Renaux

Algemeen Directeur

——

Gamma Renault